Cognitief is het nieuwe Capturen

Het scannen van documenten (Capturing) is voor veel organisaties herkenbaar en maakt in veel gevallen onderdeel uit van het reguliere bedrijfsproces. Het digitaliseren van de documenten is met name gericht op standaard processen die veelvuldig en in overwegend gelijke structuur binnen komen. Het scannen van inkoopfacturen, personeel dossiers, vrachtbrieven, formulieren zijn hier duidelijke voorbeelden in.

Door het inzetten van geavanceerde OCR (Optical Character Recognition) zijn we in staat geweest om de dure handmatige interactie van valideren verder te automatiseren.

Tegenstrijdig in de digitalisering, zien we een toenemend volume in documenten (analoog en digitaal) die allen onderdeel moeten worden van het bedrijfsproces. We zien dan ook dat het capturen van documenten verschuift van gestructureerde documenten (batchverwerking) naar ongestructureerde documenten (transactionele verwerking). Het verwerken van dit type documenten dient over het algemeen te gebeuren door medewerkers met kennis van bedrijfsproces, met als gevolg dat het tijdrovend en duur is.

Enkele voorbeelden van transactionele documenten zijn:

  • Brieven (correspondentie)
  • Contracten
  • PDF bestanden die bestaan uit meerdere documenten

Door het inzetten van cognitief capturing is het mogelijk om deze variabele en complexe documenten te automatiseren.  Een cognitief capture systeem is in staat om alle ongestructureerde data tot zich te nemen:

  • Begrijpt de betekenis van de data, door detectie en interactie
  • Beredeneerd de data door verbanden te leggen tussen de gestructureerde- en ongestructureerde data en hieruit hypotheses, aanbevelingen en argumenten aan te reiken.
  • Leert van de data en stopt nooit met leren!

In feite doet cognitief capturing haar document verwerking zoals wij mensen het zouden doen. Het is immers in staat om informatie uit documenten te halen die het nooit heeft gezien.

 

Cognitief Capturing het nieuwe scannen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *