info@od-solutions.nl
+31(0) 344 60 63 63

IBM DATACAP

IBM DATACAP

Capturing is in de afgelopen 20 jaar uitgegroeid van het scannen van papieren documenten tot een innovatief bedrijfsproces voor het verzamelen, ordenen en analyseren van digitale en analoge informatie in verschillende databases en archieven. Uiteraard zijn de traditionele processen van scannen, importeren, herkennen en valideren nog steeds van toepassing. Maar uit ervaring weten wij dat wanneer u het capturing proces écht goed inricht, onverwachte mogelijkheden ontstaan met de informatie. OD- Solutions Nederland BV is uitgegroeid als dè Datacap expert van Europa.

Marktanalyses wijzen uit dat papieren en elektronische documenten nog altijd een belangrijk onderdeel zijn in de bedrijfsprocessen van organisaties. Het is dan ook logisch dat IBM recentelijk Datacap heeft toegevoegd aan haar Digital Business Automation platform (DBA). Vanuit deze geïntegreerde omgeving kunnen uw data, informatie en documenten een grote bijdrage leveren aan de snelheid van informatie in uw organisatie. En die snelheid bepaalt in hoge mate de snelheid van uw bedrijfsprocessen en de kwaliteit van dienstverlening die u aan uw klanten wilt leveren.

Met Datacap kunt u al uw gestructureerde en ongestructureerde informatie eenduidig verzamelen, ordenen en documenten overzichtelijk beheren. Vanuit deze geordende omgeving kunt u beter voldoen aan de privacy wetgeving in de AVG en de eisen van Toegankelijkheid in de WCAG. Maar minstens zo belangrijk is dat u het probleem oplost met zoekgeraakte documenten; dit is nog altijd een groot probleem, zie ons artikel over “Kwijtbergen”. Datacap biedt u de benodigde technologie om informatie te zoeken op basis van context, met behulp van geavanceerde taaltechnologie (NLP), cognitieve capturing en A.I.

Voor het digitaal verwerken van formulieren en documenten maakt IBM Datacap Insight editie gebruik van tekst-analyse en machine leer technologie. Dat stelt u in staat om de juiste gegevens uit documenten te lezen door middel van automatische identificatie en classificatie.

Het spreekt voor zich dat Datacap beschikt over een mobiele gebruikers interface, waardoor uw medewerkers overal de meest actuele documenten kunnen aanleveren.