info@od-solutions.nl
+31(0) 344 60 63 63

Accessibility

Toegankelijke digitale informatie
voor iedereen

Klik op een productnaam of -pictogram voor meer informatie!

Crawford menu

Dashboard

AccessibilityNow Dashboard, is een webgebaseerd dashboard dat het volgen van alle activiteiten, inzicht in alle lopende taken en geautomatiseerde mogelijkheden voor het maken van rapporten biedt.

Gateway

AccessibilityNow Gateway is een algemene RESTful API voor het ophalen van documenten uit Enterprise Content Management(ECM) en archiefsystemen. Door  AccessibilityNow Conduit te gebruiken, kan document-tagging dynamisch en real-time worden uitgevoerd terwijl documenten worden opgehaald.

Designer

De AccessibilityNow Designer is een grafische gebruikersinterface(GUI) die de waarde van AccessibilityNow Transactional verhoogt door een breed scala aan mogelijkheden, toegang en efficiëntie mogelijk te maken.

Publisher

Met AccessibilityNow Publisher- software automatiseert de gebruiker het PDF-taggingproces. Het kan worden uitgevoerd onder een workflow- of RPA-systeem of worden aangeroepen via een API. Daardoor wordt de tijd om documenten toegankelijk te maken aanzienlijk verkort.

AccessibilityNow.com

AccessibilityNow.com  is een e-commercesite waarmee een gebruiker pdf-bestanden kan uploaden en de WCAG-compatibele toegankelijke pdf's weer kan downloaden.

Services

AccessibilityNow Services bestaat uit een breed scala aan services voor zowel statische documenten als transactionele documenten in meerdere talen, evenals educatieve cursussen over toegankelijkheid.

SiteScan

Met onze gratis  AccessibilityNow SiteScan-  service kunt u uw website scannen en alle documenten op uw website evalueren. We kunnen bepalen hoeveel documenten niet compatibel zijn.

Braille

Braille is een tactiel schrijfsysteem dat wordt gebruikt door mensen met een visuele handicap. Er wordt speciaal papier gebruikt en normaal gesproken is er geen inkt op gedrukt. Voor print-/mailtoepassingen kunnen we een pagina opnemen met de postinformatie die in inkt is gedrukt.

Toegankelijke pdf

Er zijn verschillende soorten toegankelijke elektronische documentformaten: PDF/UA, WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) en HHS (Health and Human Services). De toegankelijke PDF-uitvoer van het AccessibilityNow-platform kan WCAG 2.2-, PDF/UA- of HHS-compatibel zijn om aan ieders behoeften te voldoen.

HTML5

Toegankelijke HTML5 kan worden gebruikt om toegankelijke documenten te produceren. Met AccessibilityNow kan het proces van het genereren van toegankelijke documentuitvoer worden geautomatiseerd, door documenten van PDF-, AFP-, PCL-, PostScript- en Xerox-metacode om te zetten in compatibele HTML5.

Large print

Vaak grote tekst  genoemd, waarbij lettertypen, lettergrootte, lay-out en kleurcontrast een belangrijke rol spelen bij de toegankelijkheid van grote letters. AccessibilityNow kan documenten converteren naar grote letters.

Audio

Audiomedia die worden afgeleverd op CD, USB-stick,  MP3 of .WAV-bestanden worden toegankelijk gemaakt via een menselijke of computer gegenereerde stem. Meestal nodig door mensen die hun gezichtsvermogen verliezen, maar ook vereist door mensen met print gerelateerde handicaps zoals dyslexie.

E-tekst

E-Text is platte tekst die op een CD, USB-stick of als een tekstbestand wordt afgeleverd. De E-Text is toegankelijk via een E-Reader (tekst-naar-spraak) applicatie en/of een vernieuwbare brailleleesregel. Eindgebruikers kunnen kiezen hoe ze toegang krijgen tot de informatie.

4 miljoen Nederlanders(1) hebben een functionele beperking: digitale informatie is voor hen niet of moeilijk toegankelijk. Één op de drie mensen van ouder dan 65 jaar is visueel beperkt (2). Wat betekent dit voor úw klanten? Zijn uw documenten toegankelijk voor deze groeiende groep klanten?

Veel organisaties hebben een archief en/of DMS met daarin veel niet-toegankelijke PDF’s. Het toegankelijk maken van deze bestaande documenten gebeurt door ze te coderen (“taggen”) maar dit kost heel veel tijd en vergt kennis van grafische software. Ook met de toegevoegde Word functies is dit niet eenvoudig, omdat het kennis vraagt van Word en van de WCAG richtlijnen.

Remediate

Met AccessibilityNow Remediate kunt u digitale documenten toegankelijk maken conform de uitgangspunten en succesfactoren in de WCAG (3). Niet-toegankelijke PDF-documenten kunnen snel en gemakkelijk worden gecodeerd/getagged voor toegankelijkheid, inclusief de leesvolgorde, alinea’s, kopcontrole, lijsten, URL’s en tabellen.

WeCo

WeCo is een wizard in Word die je aan de hand neemt bij het toegankelijk maken van documenten. Er is geen uitgebreide kennis van Word of WCAG nodig.

Wettelijke verplichting

Overheidsinstanties moeten zorgen dat hun website content op 23 september 2020 toegankelijk is. Sinds deze datum moeten zij voor hun digitale informatie de gestelde toegankelijkheidsnormen toepassen, zodat die informatie toegankelijk is voor mensen met een functionele beperking. Voorbeelden van die beperkingen zijn visuele, auditieve, cognitieve en/of fysieke beperkingen. Het betreft onder andere digitale documenten op websites, die kunnen worden gedownload of die aan klanten worden toegestuurd.

(1) Bron: www.digitaaltoegankelijk.nl
(2) Bron: www.accessibility.nl
(3) Versie 2.1