info@od-solutions.nl
+31(0) 344 60 63 63

Toegankelijkheid

informatie toegankelijk voor slechtzienden

250.000 Nederlanders zijn blind of slechtziend: informatie is voor hen niet of moeilijk toegankelijk. Ruim 85% van deze mensen is ouder dan 50 jaar en 1 op de 3 mensen ouder dan 65 jaar is visueel beperkt. Wat betekent dit voor úw klanten? Kunnen deze mensen u vinden? (bron: www.accessibility.nl)

Een bekende deel oplossing is het digitaal voorlezen van documenten. Toch is dat niet de juiste oplossing om documenten echt toegankelijk te maken. Het gaat er om dat (a) de schrijver op een eenvoudige manier schrijft (de semantiek) en (b) dat het document is opgeslagen in een technisch toegankelijk formaat (PDF/UA en HTML5).

Wilt u uw informatie toegankelijk maken ? Doet u dat nu met de hand of via uw printservice provider? Zijn uw documenten opgeslagen in toegankelijk PDF UA? Klik hier en test of uw document toegankelijk is.

Heeft u een library met veel verschillende documenten? Wilt u die u beschikbaar maken voor iedereen ook voor mensen met een beperking? Dan is een conversie van de documenten database de oplossing. Wij helpen u met een procesmatige conversie.