info@od-solutions.nl
+31(0) 344 60 63 63

Een toegankelijk document, waar begin ik?

Geplaatst door: Charles de Laet
Categorie: Blog
tekst inaccessible met een potlood einde die de letter i n weg gumt

Op mijn laptop kan ik in Word direct klikken op ongeveer 269 functies. Een aantal functies gebruik ik zonder er bij na te hoeven denken. Maar zo af en toe wil ik een van de andere functies gebruiken en daar moet ik me dan eerst in verdiepen. Bijvoorbeeld door te googelen, of via de help functie. Herken je dit?

Toegankelijkheid is voor de meeste Word gebruikers nieuwe functionaliteit. Moet je hiervoor een expert zijn? Word helpt je wel een eind op weg, maar je kunt niet alles automatiseren. Documenten maken is tenslotte mensenwerk, er zit een bedoeling achter iedere zin, afbeelding en tabel.

Het kan wel veel sneller en overzichtelijker, bijvoorbeeld met de Weco Wizard. Die neemt je automatisch mee door alle onderdelen van jouw document en zorgt dat je geen stap mist. Ook als je geen expert bent in Word. Bovendien werkt de Wizard altijd op dezelfde manier, zowel voor simpele als complexe documenten. Hoe dat werkt leggen we uit in deel 3 van onze videoserie “Toegankelijke Word- en PDF-documenten”.

Meer weten? Stuur even een berichtje naar info@od-solutions.nl
Lees verder op onze WeCo pagina.
Of bekijk een van de andere video’s op onze video pagina.

Auteur: Charles de Laet

Geef een reactie