info@od-solutions.nl
+31(0) 344 60 63 63

Hoe maakt u een gelakt/geanonimiseerd document digitaal toegankelijk!

Geplaatst door: Charel van Ommeren
Categorie: Geen categorie
Na het lakken verliezen documenten de digitale toegankelijkheid. OD-Solutions Nederland levert met 4@LL2B een platform waarmee documenten toegankelijk gemaakt kunnen worden en ook blijven als ze zijn gelakt.

Met de ingang van de WOO moeten Overheden een groot aantal documenten “Openbaarmaken uit eigen beweging”.
Ook moeten zij rekening houden met de regels voor Privacy (de AVG) en de regels voor Digitale Toegankelijkheid (de WDO).

Digitale toegankelijkheid van documenten is voor veel organisaties een complexe uitdaging. Zij hebben behoefte aan een oplossing waarmee zij kunnen voldoen aan de allebei de bovengenoemde regels.

Lakken

PDF documenten moeten vóór publicatie worden gecontroleerd op persoonsgegevens (AVG). De gevoelige gegevens worden handmatig of met Laksoftware geanonimiseerd. Maar daardoor zijn de PDF-documenten niet (meer) toegankelijk.


Digitale toegankelijkheid

Voor de WOO kunnen documenten (meestal PDF’s) gepubliceerd of aangeleverd worden. Volgens de wet digitale toegankelijkheid moeten documenten van 2018 en nieuwer digitaal toegankelijk zijn, maar veel overheden hebben dit nog niet op orde.

 

Zoeken en vinden

De documenten en de informatie neemt dagelijks toe. Wil je iets gevonden krijgen zal het steekwoord heel specifiek moeten zijn.
Terwijl de zoekvraag een verlengstuk van de gedachte zou moeten zijn.  Aan de hand van een voorbeeld met een zoekvraag naar WOO-documenten, ziet u wat de mogelijkheden
van zoeken en vinden kan zijn.

Twee vliegen in één klap?

Zie in bijgesloten filmpje hoe u eenvoudig in één gang documenten anonimiseert en tagt.

 

 

 

Auteur: Charel van Ommeren

Geef een reactie