info@od-solutions.nl
+31(0) 344 60 63 63

OD-Solutions steunt AvantiZorg

OD-Solutions steunt AvantiZorg

Geplaatst door: Charel van Ommeren
Categorie: Blog
Bus Avantizorg met OD-Solutions logo achterkant

AvantiZorg is vijf jaar geleden als thuiszorg organisatie begonnen in Beesd in de Betuwe. Hun drijfveer om een eigen zorgorganisatie te beginnen, was om de cliënten volledige zeggenschap te geven over de zorg die zij ontvangen.  

Langzaam aan krijgen zij steeds meer complexere zorg-aanvragen. Vaak van cliënten in een vergevorderd stadium van hun ziekte.  Omdat ze daar als wijkverpleegkundigen en wijkverzorgenden dagelijks over de vloer komen. Zien zij vaak de zoektocht van de cliënt en zijn mantelzorgers voor een passende dagbesteding. 

Veel van hun cliënten hebben behoefte om in de middag een uurtje op bed te liggen. Of moeten met een tillift naar toilet geholpen worden. Ook komt het voor dat er verpleegkundige handelingen moeten worden uitgevoerd, zoals katheteriseren of het geven van sondevoeding. Vandaar dat zij een dagbesteding wilden opzetten waar het mogelijk is om complexe handelingen te kunnen ontvangen. En tegelijk een aangename dag te hebben. 

Dagbesteding De Bol

Na een lange zoektocht naar een passende locatie is er in het najaar van 2019 onze dagbesteding genaamd ‘De Bol’ geopend. Deze is gesitueerd op een prachtige locatie vlak bij het riviertje de Linge, landgoed Mariënwaerdt en middenin het dorp Beesd. 

Behalve een zinvolle dagbesteding bieden zij in de loop van 2020 onze cliënten ook de mogelijkheid om te blijven logeren. Zo kunnen zij één of twee nachten blijven slapen en overdag deelnemen aan de activiteiten. AvantiZorg hoopt hiermee een belangrijke steunpilaar voor met name de vaak overbelaste mantelzorgers te zijn. Want voor hen is het belangrijk op adem te kunnen komen en even vrij van zorgtaken te zijn. 

Passend vervoer

Uiteraard is het lastig om met een beperking in een gewone auto vervoerd te moeten worden. Hiervoor zijn onze cliënten aangewezen op de zorgtaxi. Ondersteuning vanuit gemeente en zorgkantoor is door enorme bezuinigingen in de zorg vaak niet toereikend om de hoge taxikosten te betalen. Vandaar dat zij via Stichting Mobiliteit Voor Iedereen over een rolstoelbus proberen te beschikken. Deze bus zal dagelijks de cliënten ophalen en weer terugbrengen naar huis. Ook zal deze worden ingezet bij uitstapjes. 

OD-Solutions Nederland helpt mee

Wij vinden het als organisatie belangrijk om een lokale bijdrage te leveren aan maatschappelijke organisaties binnen onze eigen regio. Om deze reden zijn wij samen met Stichting Mobiliteit voor Iedereen een samenwerking aan gegaan voor de komende 5 jaar. Zeker nu in de tijd van corona kunnen we een positieve bijdrage leveren aan een kwetsbare groep mensen door een sociaal isolement te voorkomen. Wij wensen Stichting Mobiliteit voor Iedereen en haar passagiers heel veel veilige kilometers.

Auteur: Charel van Ommeren

Geef een reactie