info@od-solutions.nl
+31(0) 344 60 63 63

Handschriftherkenning

Handschriftherkenning

Automatische handschriftherkenning kan enorm handig en tijdbesparend zijn, vooral bij het doorzoekbaar maken van archieven of het uitlezen van formulieren en brieven. Stel u voor dat u een historisch archief hebt vol met handgeschreven documenten. Met handschriftherkenning kan u deze documenten digitaal omzetten en doorzoekbaar maken, waardoor u in enkele seconden relevante informatie kunt vinden in plaats van urenlang door papieren te moeten bladeren. Dit geldt ook voor moderne toepassingen, zoals formulieren en brieven.

  • Herkent Historische handschriften
  • Nauwkeuring en snel
  • Wij helpen de software te implementeren in uw proces

Dit geldt ook voor moderne toepassingen, zoals formulieren en brieven. Door deze automatisch te laten uitlezen, wordt de informatie snel en nauwkeurig gedigitaliseerd, wat administratieve processen versnelt en menselijke fouten vermindert. Kortom, automatische handschriftherkenning biedt een efficiënte oplossing voor het beheren en benutten van geschreven informatie.

Hoe werkt handschriftherkenning?

Handschriftherkenning wordt getraind door gebruik te maken van grote hoeveelheden voorbeelddata, oftewel datasets van handgeschreven teksten. Deze data bestaat uit duizenden tot miljoenen voorbeelden van verschillende handschriften, variërend in stijl, grootte, en vorm.

Tijdens het trainingsproces analyseert de software deze voorbeelden en leert het algoritme patronen en kenmerken te herkennen die kenmerkend zijn voor verschillende letters en woorden. Door herhaaldelijk blootgesteld te worden aan deze variaties, kan de software steeds beter inschatten welke letter of welk woord geschreven is, zelfs als het handschrift slordig of ongebruikelijk is.

Toepassingen

Archief machinaal leesbaar

Wanneer een archief machinaal leesbaar is opent dit de deuren na vele verwerkingsmogelijkheden. Er kunnen data-analyses worden gemaakt, de tekst kan doorzoekbaar worden gemaakt.

Formulieren verwerken

Wanneer u veel formulieren moet verwerken die met de hand zijn ingevuld kunt u een grote efficiëntieslag maken met handschriftherkenning .

Handgeschreven brieven laten uitlezen

Wanneer uw organisatie veel handgeschreven post krijgt dan kan deze uitgelezen woorden door middel van handschrift herkenning. Eventueel kan de post dan vervolgens meteen gesorteerd worden met auto-classificatie

Ik wil handschriftherkenning in een proces

Wij implementeren handschriftherkenning in uw bestaande proces en denken daarbij actief met u mee. Ons doel is om uw workflow te optimaliseren en uw efficiëntie te verhogen door gebruik te maken van geavanceerde technologie. Door handschriftherkenning toe te voegen aan uw huidige systeem, zorgen we ervoor dat handgeschreven documenten snel en nauwkeurig gedigitaliseerd worden.

We werken nauw samen met u om de software naadloos te integreren, rekening houdend met uw specifieke behoeften en bestaande werkwijze. Of het nu gaat om het doorzoekbaar maken van archieven, het automatisch uitlezen van formulieren, of het verwerken van brieven, wij zorgen voor een oplossing die perfect aansluit bij uw organisatie. Door onze expertise en maatwerkbenadering kunt u rekenen op een soepele implementatie en blijvende ondersteuning. Samen maken we uw processen slimmer en efficiënter.

Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact op

    Gebruik AUB geen URL adres met uw bericht, anders deze wordt gezien als spam.

    Handschriftherkenning, robot die een boek leest