info@od-solutions.nl
+31(0) 344 60 63 63

Automatisch classificeren

Wat is auto-classificatie?

Er wordt nog wel eens gedacht dat automatisch classificeren hetzelfde is als metadatering. Dit is echter niet het geval.

Het verschil tussen metadatering en auto-classificatie zit hem in de manier waarop informatie wordt georganiseerd en beschreven. Auto-classificatie is onderdeel van het 4@LL2B platform  en behoort tot de module Zoek en Vind.

Klik hier voor de betekenis van classificatie.

Een afbeelding van auto-classificatie versimpeld weergegeven. De vormen zijn documenten die door middel van automatisch classificeren in de juiste categorie terecht komen

Metadatering: Hierbij gaat het om het toevoegen van metadata aan informatie, wat betekent dat de informatie verrijkt wordt met context die helpt bij het begrijpen, beheren en vinden van die informatie. Metadata kan bestaan uit labels, tags, beschrijvingen, datums, auteurs, enzovoort. Klik hier voor een beschrijving van de betekenis van metadata.

Classificeren: Dit is het proces van het organiseren van informatie in categorieën of klassen op basis van bepaalde kenmerken of eigenschappen. Bij classificeren wordt informatie gegroepeerd op basis van overeenkomsten, verschillen of andere relevante criteria. Het doel van classificeren is om een gestructureerde hiërarchie of ordening van informatie te creëren, waardoor het gemakkelijker wordt om grote hoeveelheden informatie te beheren en begrijpen.

Metadatering en classificatie sluiten elkaar niet uit. Sterker nog, ze kunnen hand in hand gaan. Zo kan informatie geclassificeerd worden in verschillende categorieën en vervolgens verrijkt worden met metadata binnen die categorieën om meer contextuele informatie te bieden. Dit helpt bij het nauwkeuriger en efficiënter organiseren en beheren van informatie.

4@LL2B auto-classificatie

Ontdek de revolutionaire documentclassificatie van OD Solutions met 4@LL2B auto-classificatie. Weg met de tijdrovende en complexe taak van handmatig classificeren! Met onze krachtige, zelf ontwikkelde taalmodule wordt classificatie een fluitje van een cent.

De voordelen

Bulk hoeveelheden

Onze oplossing is ervoor gemaakt om kilometers archief te verwerken. Indien gewenst classificeren we miljoenen documenten voor u.

Razendsnel

Met een snelheid van ruim 2 pagina’s per seconde, zult u niet lang op deze tool hoeven te wachten.

Bepaal gemakkelijk uw eigen categorieën

De categorieën waarin u uw documenten wilt indelen, staan niet van te worden vast. U bepaalt zelf hoeveel en welke categorieën u hanteert.

Hoe werkt automatisch classificatie van documenten?

Organisaties leveren de categorieën en voorwaarden aan waaronder hun documenten geclassificeerd moeten worden. Onze taalmodule doet de rest. Het systeem hoeft niet ingeleerd te worden op basis van voorbeelddocumenten. Documenten worden automatisch in de juiste klasse onderverdeeld op basis van hun inhoud.

Maar daar stopt het niet. We houden ook bij waarom documenten precies onder een bepaalde klasse zijn geplaatst. In andere woorden, auto-classificatie is een herleidbaar proces. Zo behoudt u altijd controle en kunt u erop vertrouwen dat het classificatieproces correct verloopt. En desgewenst kan de metadata van het document ook nog eens worden bijgesloten in de classificatie.

Ontdek de moeiteloze en nauwkeurige 4@LL2B-classificatie van OD-Solutions vandaag nog!

    Gebruik AUB geen URL adres met uw bericht, anders deze wordt gezien als spam.

    Auto-classificatie vanuit een bestandsmap met documenten. automatisch classificeren in categorieën