info@od-solutions.nl
+31(0) 344 60 63 63

Gebruiksvriendelijk, efficiënt en conform wetgeving

Wet Open Overheid (WOO): Meer Transparantie en Betere Toegang tot Informatie

De Wet Open Overheid (WOO), een belangrijke stap naar een transparantere en meer open samenleving. De WOO is een wet die tot doel heeft de overheid transparanter te maken en burgers beter toegang te geven tot overheidsinformatie.

Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Kort gezegd betekent het dat jij als burger het recht hebt om informatie op te vragen bij de overheid. Of het nu gaat om besluitvormingsprocessen, beleidsdocumenten, of andere relevante informatie, de WOO geeft jou de mogelijkheid om inzicht te krijgen in hoe de overheid functioneert en welke beslissingen er worden genomen.

Door de WOO wordt de overheid gestimuleerd om proactief informatie beschikbaar te stellen, zodat burgers niet actief hoeven te vragen om toegang tot bepaalde documenten. Dit bevordert niet alleen de transparantie, maar ook het vertrouwen tussen overheid en burgers.

Bovendien draagt de WOO bij aan een meer participatieve democratie. Het geeft burgers de mogelijkheid om actief deel te nemen aan het maatschappelijke debat, gebaseerd op volledige en toegankelijke informatie.

Kortom, de Wet Open Overheid (WOO) opent de deuren naar een meer open, transparante en betrokken samenleving. Om aan deze wetgeving te voldoen, vergt dit wel enige inspanning van de overheid. 4@LL2B WOO heeft als doel, de overheid inzicht te geven in het proces en de overheid te ontzorgen in haar werkzaamheden.

Een oplossing ligt in de integratie van het proces, de techniek en de wetgeving

OD-Solutions biedt een volledige oplossing voor de WOO aan, van workflow tot wetgeving omdat in 4@LL2B WOO rekening wordt gehouden met alle aspecten van de WOO.

ONZE VISIE

De WOO

De Wet Open Overheid verplicht u te publiceren,
zowel actief al passief.

AVG

De Algemene Verordening Gegevensbescherming verplicht u om voor publicatie alle persoonsgegevens uit documenten te anonimiseren

WDO

De Wet Digitale Overheid  verplicht u alles wat u publiceert aan de WCAG 2.1 voldoen te laten voldoen.

WAAROM ONZE OPLOSSING

Onze WOO oplossing  is conform de geldende wetgeving, specifiek gemaakt voor het WOO-proces en zeer gebruiksvriendelijk.
De 4@LL2B WOO oplossing is ontworpen met het uitgangspunt; ontzorgen, vermindering van de werkdruk en automatisering. Tijdsbesparing is het sleutelwoord.

De oplossing is bovendien ook deels afneembaar, wilt u slecht één onderdeel integreren in uw WOO-proces? Dan biedt OD-Solutions die mogelijkheid. Onze geavanceerde doch gebruiksvriendelijke oplossing zal u zeer positief verbazen.

Onze software speciaal voor uw proces

De voordelen

De tool in specifiek gemaakt op het WOO-proces. Zodra een dossier wordt aangemaakt begint de termijntimer te lopen. De gebruiker wordt stap voor stap door de software meegenomen in de te doorlopen processtappen. Een meter geeft in procenten aan hoe ver het dossier al voltooid is.

Moet u nog een zienswijze ontvangen? Dan staat dat aangegeven. Zijn er stukken wel voorlopig gelakt maar niet definitief? Ook kan er nog niet gepubliceerd worden.

Dankzij 4@LL2B privacy detectie en anonimiseren is het mogelijk om zeer eenvoudig grote hoeveelheden bestanden te anonimiseren. Persoonlijk Identificeerbare Informatie wordt automatisch herkent en kan automatisch gelakt worden. De detectie kent het verschil tussen publieke en privé personen, daarnaast is het ook mogelijk om black en white lists te creëren.

Uw beheert het dossier, de gene die er toegang tot hebben en wie welke rol heeft in het WOO-proces. Ook staat de termijn benoemd zodat u weet wanneer het dossier opgeleverd moet worden. Alle te doorlopen processtappen zijn geïntrigeerd in de software waardoor de gebruiker nooit iets vergeet.

De software kan koppelen met een emailserver waardoor het zeer eenvoudig is  om mails inclusief bijlage te importeren. Het verband tussen mail en bijlage blijft behouden. correspondentiereeksen worden inzichtelijk gemaakt.

Dubbele bestanden worden op content niveau automatisch als dubbel gedetecteerd en met slechts één druk op de knop kunt u heel het dossier ontdoen van dubbelingen.

De oplossing tagt automatisch alle publicaties waardoor deze standaard PDF/UA zijn.

CREATIE VAN MEERWAARDE

Onze oplossing is geen toevoeging maar een totaaloplossing die uw proces sterk vereenvoudigt

Gratis demo? Laat hier uw gegevens achter.

    Gebruik AUB geen URL adres met uw bericht, anders deze wordt gezien als spam.

    Gebruikers eenvoudig hun weg laten vinden in de grote collectie WOO documenten die beschikbaar zijn? Zorg dat de informatie die u publiceert ook echt veel gelezen wordt door deze gemakkelijk inzichtelijk te maken. Dit dankzij Vraag en Antwoord. Bekijk hieronder het filmpje voor meer informatie